Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z ziemniakami i marchewką"
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 153
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 153
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Składniki
Schab opłucz, osusz. Mięso pokrój w kosteczkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 15 minut. W tym czasie warzywa obierz, opłucz. Marchewkę pokrój w plasterki, ziemniaki w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż mięso. Mieszając, zrumień je ze wszystkich stron. Dodaj marchewkę, bulion i śmietanę. Duś 25 minut. Ziemniaki dodaj do potrawki 10 minut przed końcem duszenia.
Potrawkę wymieszaj z serkiem topionym. Podgrzewaj, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. Przypraw go do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem potrawę udekoruj natką.Źródło: Tina