Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z ziemniakami i marchewką"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 56
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2070
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 23
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 24
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 56
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2070
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 23
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 24
Składniki
Schab opłucz, osusz. Mięso pokrój w kosteczkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 15 minut. W tym czasie warzywa obierz, opłucz. Marchewkę pokrój w plasterki, ziemniaki w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż mięso. Mieszając, zrumień je ze wszystkich stron. Dodaj marchewkę, bulion i śmietanę. Duś 25 minut. Ziemniaki dodaj do potrawki 10 minut przed końcem duszenia.
Potrawkę wymieszaj z serkiem topionym. Podgrzewaj, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. Przypraw go do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem potrawę udekoruj natką.Źródło: Tina