Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab zapiekany z ziemniakami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1336
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12678
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4037
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1336
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12678
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4037
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy 20 minut. Obieramy i kroimy w plastry.
Mięso płuczemy w wodzie i osuszamy. Kroimy na cienkie kotlety, lekko rozbijamy. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, studzimy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na pół i smażymy na oleju 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obieramy. Drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Oprószamy mąką, wlewamy bulion i śmietanę. Stale mieszając, doprowadzamy do wrzenia.
W żaroodpornym naczyniu układamy kotlety, ziemniaki, pieczarki, groszek, polewamy śmietanowym sosem i posypujemy żółtym serem. Pieczemy 20 minut w 200oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 3,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 550 kcal Białko 39 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia