Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 336
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 39
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 134
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 138
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 336
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 39
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 134
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 138
Składniki
Śliwki sparzyć.Powidła wymieszać z 1/2 wina i szczyptą imbiru. Schab opłukać,rozbić. Opruszyć z obu stronsolą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami.Kilka śliwek odłożyć,resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie.Schab zrolować i obwiązać ściśle nicią.Pomarańcze sparzyć i obrać.Skórkę pokroić w wąskie paseczki. Z miąższu wycisnąć sok, Olej rozgrzać na patelni,włożyć mięso,zrumienić.Przełożyć do brytwany,dodać skórki z pomarańczy i goździki,wlać 3-4 łyżki wody,opruszyć pieprzem. Piec 1 godzinę w piekarniku w tem. 180*C,polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki,podlać sokiem z pomarańczy i resztą wina. Smacznego:-)