Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
Śliwki sparzyć.Powidła wymieszać z 1/2 wina i szczyptą imbiru. Schab opłukać,rozbić. Opruszyć z obu stronsolą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami.Kilka śliwek odłożyć,resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie.Schab zrolować i obwiązać ściśle nicią.Pomarańcze sparzyć i obrać.Skórkę pokroić w wąskie paseczki. Z miąższu wycisnąć sok, Olej rozgrzać na patelni,włożyć mięso,zrumienić.Przełożyć do brytwany,dodać skórki z pomarańczy i goździki,wlać 3-4 łyżki wody,opruszyć pieprzem. Piec 1 godzinę w piekarniku w tem. 180*C,polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki,podlać sokiem z pomarańczy i resztą wina. Smacznego:-)