Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 958
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 124
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14846
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 958
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 124
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14846
Składniki
Schab pokroic jak na kotlety, lekko rozbić. Z podanych składników- ( olej,bulion, cebula pokrojona w piórka) zrobić zalewę. w tej zalewie moczyć mięso schabowe 1/2godz. Teraz kazdy płat mięsa nacinamy -ma powstać 8 "odnóży" -nie przecinamy do konca (ma wyglądać jak pająk lub ośmiornica).Smażymy. Na liściu sałaty układamy schab rozciągając lekko "odnóza" i układając między nimi cząstkę pomarańczy lub mandarynki.Przez środek "odwłoku" kapiemy keczup.