Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7825
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7825
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Schab pokroic jak na kotlety, lekko rozbić. Z podanych składników- ( olej,bulion, cebula pokrojona w piórka) zrobić zalewę. w tej zalewie moczyć mięso schabowe 1/2godz. Teraz kazdy płat mięsa nacinamy -ma powstać 8 "odnóży" -nie przecinamy do konca (ma wyglądać jak pająk lub ośmiornica).Smażymy. Na liściu sałaty układamy schab rozciągając lekko "odnóza" i układając między nimi cząstkę pomarańczy lub mandarynki.Przez środek "odwłoku" kapiemy keczup.