Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 160
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 744
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5843
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 160
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 744
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5843
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Składniki
Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 30 min. Tartą bułkę wymieszaj z 3/4 startego sera. Jajko roztrzep widelcem. Rozgrzej olej. Mięso obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce. Smaż na gorącym tłuszczu z obu stron na chrupiąco. Włóż na patelnię masło, posyp kotlety resztą sera, przykryj i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj gorące z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.