Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 30 min. Tartą bułkę wymieszaj z 3/4 startego sera. Jajko roztrzep widelcem. Rozgrzej olej. Mięso obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce. Smaż na gorącym tłuszczu z obu stron na chrupiąco. Włóż na patelnię masło, posyp kotlety resztą sera, przykryj i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj gorące z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.