Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka chrzanowa"
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 75
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 38
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 75
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 38
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Zalej 1,8 litra wody, dodaj przyprawy. Gotuj dwie godziny. Odcedź (jeśli w czasie gotowania wywaru zbyt dużo go wyparuje, dolej wody). Do gorącego wywaru dodaj namoczoną żelatynę, mieszając, rozpuść. Odstaw w chłodne miejsce.
Plastry szynki posmaruj chrzanem (jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrych smaków, chrzan może wymieszać ze śmietaną). Zwiń, ułóż ciasno w wąskiej formie. Delikatnie zalej gęstniejącym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Czas przygotowania 125 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie