Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka chrzanowa"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31008
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5463
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31008
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5463
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Zalej 1,8 litra wody, dodaj przyprawy. Gotuj dwie godziny. Odcedź (jeśli w czasie gotowania wywaru zbyt dużo go wyparuje, dolej wody). Do gorącego wywaru dodaj namoczoną żelatynę, mieszając, rozpuść. Odstaw w chłodne miejsce.
Plastry szynki posmaruj chrzanem (jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrych smaków, chrzan może wymieszać ze śmietaną). Zwiń, ułóż ciasno w wąskiej formie. Delikatnie zalej gęstniejącym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Czas przygotowania 125 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie