Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka chrzanowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Zalej 1,8 litra wody, dodaj przyprawy. Gotuj dwie godziny. Odcedź (jeśli w czasie gotowania wywaru zbyt dużo go wyparuje, dolej wody). Do gorącego wywaru dodaj namoczoną żelatynę, mieszając, rozpuść. Odstaw w chłodne miejsce.
Plastry szynki posmaruj chrzanem (jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrych smaków, chrzan może wymieszać ze śmietaną). Zwiń, ułóż ciasno w wąskiej formie. Delikatnie zalej gęstniejącym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Czas przygotowania 125 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie