Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka chrzanowa"
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2849
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Zalej 1,8 litra wody, dodaj przyprawy. Gotuj dwie godziny. Odcedź (jeśli w czasie gotowania wywaru zbyt dużo go wyparuje, dolej wody). Do gorącego wywaru dodaj namoczoną żelatynę, mieszając, rozpuść. Odstaw w chłodne miejsce.
Plastry szynki posmaruj chrzanem (jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrych smaków, chrzan może wymieszać ze śmietaną). Zwiń, ułóż ciasno w wąskiej formie. Delikatnie zalej gęstniejącym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Czas przygotowania 125 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie