Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i smaczne
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15220
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15220
Składniki
mięso umyć, wysuszyć, wysmarować olejem. Posolić, popieprzyć do smaku. Odłożyć do lodówki na 20 minut.
W tym czasie marchewkę obrać, umyć i pokroić w patyczki, długośc i grubośc wedle uznania i umiejętności. Obrać cebulę i por. Dno naczynia żarodopornego posmarowac olejem badź oliwą. Ułożyć w nim mięso. Na mięso ulożyć cebule i por pokrojone w talarki oraz marchewkę, dodoać liść laurowy i ziele angielskie, przypraić do smaku solą i pieprzem. Wsadzić do piekarnika, piec (dusić w temp. 180-200 st.) Podczas pieczenia kontrolować mięso.