Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to tamto, pożądne mięsiwo.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 677
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12430
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 677
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12430
Składniki
Czosnek wycisnąć przez praskę. Połączyć wszystkie składniki ze sobą, oprócz soli i zalać tą marynatą dokładnie całe mięso i wstawić do lodówki na noc, a najlepiej nawet na 2-3 dni.
Przed pieczeniem obsypać mięso solą i przełożyć wraz z marynatą do żaroodpornego, zamykanego naczynia, lub worka do pieczenia i piec najpierw w 200 st. przez 20 mit a następnie w 175 st. przez 1h15min.SMACZNEGO!!!