Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka staropolska w marynacie"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Marynata: do zimnej wody dodaj ziele angielskie, liście laurowe i obrane ząbki czosnku, wsyp sól, dokładnie wymieszaj.
Mięso oczyść, umyj, włóż do zalewy, przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 3-4 dni.
Szynkę wyjmij z zalewy, osusz, natrzyj przyprawą po staropolsku. Wstaw na godzinę do lodówki. Mięso włóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknij.
Piecz ok. godziny w temp. 190°C. Po upieczeniu zostaw na pół godziny w rękawie, ostudź.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie