Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka staropolska w marynacie"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
Marynata: do zimnej wody dodaj ziele angielskie, liście laurowe i obrane ząbki czosnku, wsyp sól, dokładnie wymieszaj.
Mięso oczyść, umyj, włóż do zalewy, przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 3-4 dni.
Szynkę wyjmij z zalewy, osusz, natrzyj przyprawą po staropolsku. Wstaw na godzinę do lodówki. Mięso włóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknij.
Piecz ok. godziny w temp. 190°C. Po upieczeniu zostaw na pół godziny w rękawie, ostudź.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie