Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka wieprzowa nadziewana"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 351
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 131
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 227
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2328
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 351
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 131
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 227
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2328
Składniki
Boczek pokrój, dodaj pieprz i czosnek. Szynkę nadkrój, uformuj płat, posmaruj boczkiem. Owiń mięso nicią, przypraw tymiankiem i pokruszonym liściem laurowym. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek. Zalej winem. Odstaw na noc.
Na maśle podsmaż mięso. Posyp solą i pieprzem, dodaj warzywa, cytrynę i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz pod przykryciem godzinę. Przecedzoną marynatę zagotuj ze śmietaną, octem, mąką ziemniaczaną.
Na maśle uduś marchewki, dodaj miód, kandyzuj. Podawaj mięso z warzywami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 6626
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1109