Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka wieprzowa nadziewana"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Boczek pokrój, dodaj pieprz i czosnek. Szynkę nadkrój, uformuj płat, posmaruj boczkiem. Owiń mięso nicią, przypraw tymiankiem i pokruszonym liściem laurowym. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek. Zalej winem. Odstaw na noc.
Na maśle podsmaż mięso. Posyp solą i pieprzem, dodaj warzywa, cytrynę i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz pod przykryciem godzinę. Przecedzoną marynatę zagotuj ze śmietaną, octem, mąką ziemniaczaną.
Na maśle uduś marchewki, dodaj miód, kandyzuj. Podawaj mięso z warzywami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień