Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy.Wszystkie przyprawy mieszamy i zalewam wodą. Gotujemy je przez 15 min. Następnie do zimnego wywaru wkładamy mięso i przykrywamy na 6-7 dni. Raz dziennie przewracamy mięso.
Zamarynowane mięso wyciągamy i przekładamy do szynkowaru parząc go w 80 stopniach przez 1h 30min. Szynka gotowa do spożycia nadaje się najlepiej na drugi dzień. Smacznego