Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1361
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1319
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1361
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1319
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
Schab pokroić na 10 plastrów, zbić tłuczkiem każdy na grubość ok 3 mm i tak, aby osiągnęły kształ prostokąta. Każdy rozbity kotlet posolić.
Pomidory zblanszować (zalać wrzątkiem i po chwili zdjąć skórkę. Pokroić je w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzuć pomidory, dodać do nich oregano. Smażyć, aż pomidory zmienią się w sos. Sos posolić i popieprzyć do smaku - musi być wyrazisty!
Ser pokroić w słupki ok. 0,5cm grubości i szerokości oraz ok 5 cm długości.
Każdy posolony kotlet smarować niewielką ilością sosu pomidorowego, na brzegu układać ser i zwijać kotlet, tak aby ser znalazł się w środku "zraza". Przygotowane zawijańce układać w brytfance żaroodpornej z odrobiną oleju na dnie.
Po ułożeniu zawijaców, do patelni na której robiliśmy sos dodać odrobinę przegotowanej wody i zalać tym zawijańce. Piec godzinę w ok 220 stC. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego!