Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis został osobiście przeze mnie sprawdzony.
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 176
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 63
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2901
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 75
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 86
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 38
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 176
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 63
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2901
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 75
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 86
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 38
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlać trochę oliwy, dodać masło, czosnek i szałwię. Wymieszać, dodać cebulę i pory. Przyprawić odrobina soli i pieprzu. Przykryć garnek pokrywką, zostawiając małą szparkę, Dusić cebulę na małym ogniu przez ok 50 minut, starając się jej nie zrumienić. Zdjąć pokrywkę na ostatnie 20 minut - cebula nabierze złotego koloru. Od czasu do czasu przemieszać, żeby nic nie przywarło do dna. Cierpliwe powolne duszenie cebuli spowoduje, że będzie ona miała wspaniałą słodycz i aromat, niech nas nie korci żeby przyspieszyć ten etap. W momencie kiedy cebule i pory są już gotowe wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć gaz, i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Jeśli chcemy możemy zdjąć z wierzchu trochę tłuszczu - lepiej zostawić bo dodaje smaku i aromatu. Rozgrzać piekarnik do maksimum, opiec kromki chleba, z obu stron. Nalać zupę do 8 żaroodpornych miseczek i ustawić na blasze. Porozrywać opieczony chleb tak aby kromka pasowała do miseczki jak pokrywka. Ułożyć chleb na wierzchu wciskając go lekko w zupę. Posypać utartym czedarem i pokropić sosem Worcestershire. Skropić listki szałwii oliwa i ułożyć po jednym. Wstawić miseczki na blasze do piekarnika i opieka, aż ser się stopi i nabierze złotego koloru. Pilnować by się nie spalił.!! W momencie kiedy ser topiąc się zacznie bulgotać ostrożnie wyjąc blachę i i przenieść ja na stół. Zupa jest gotowa do podania.