Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis został osobiście przeze mnie sprawdzony.
Do rondla z grubym dnem wlać trochę oliwy, dodać masło, czosnek i szałwię. Wymieszać, dodać cebulę i pory. Przyprawić odrobina soli i pieprzu. Przykryć garnek pokrywką, zostawiając małą szparkę, Dusić cebulę na małym ogniu przez ok 50 minut, starając się jej nie zrumienić. Zdjąć pokrywkę na ostatnie 20 minut - cebula nabierze złotego koloru. Od czasu do czasu przemieszać, żeby nic nie przywarło do dna. Cierpliwe powolne duszenie cebuli spowoduje, że będzie ona miała wspaniałą słodycz i aromat, niech nas nie korci żeby przyspieszyć ten etap. W momencie kiedy cebule i pory są już gotowe wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć gaz, i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Jeśli chcemy możemy zdjąć z wierzchu trochę tłuszczu - lepiej zostawić bo dodaje smaku i aromatu. Rozgrzać piekarnik do maksimum, opiec kromki chleba, z obu stron. Nalać zupę do 8 żaroodpornych miseczek i ustawić na blasze. Porozrywać opieczony chleb tak aby kromka pasowała do miseczki jak pokrywka. Ułożyć chleb na wierzchu wciskając go lekko w zupę. Posypać utartym czedarem i pokropić sosem Worcestershire. Skropić listki szałwii oliwa i ułożyć po jednym. Wstawić miseczki na blasze do piekarnika i opieka, aż ser się stopi i nabierze złotego koloru. Pilnować by się nie spalił.!! W momencie kiedy ser topiąc się zacznie bulgotać ostrożnie wyjąc blachę i i przenieść ja na stół. Zupa jest gotowa do podania.
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną zupkę zapraszam do zapoznania się z moim pr...
Odsłon: 1423
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 28
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 70
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 28
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 70
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlać trochę oliwy, dodać masło, czosnek i szałwię. Wymieszać, dodać cebulę i pory. Przyprawić odrobina soli i pieprzu. Przykryć garnek pokrywką, zostawiając małą szparkę, Dusić cebulę na małym ogniu przez ok 50 minut, starając się jej nie zrumienić. Zdjąć pokrywkę na ostatnie 20 minut - cebula nabierze złotego koloru. Od czasu do czasu przemieszać, żeby nic nie przywarło do dna. Cierpliwe powolne duszenie cebuli spowoduje, że będzie ona miała wspaniałą słodycz i aromat, niech nas nie korci żeby przyspieszyć ten etap. W momencie kiedy cebule i pory są już gotowe wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć gaz, i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Jeśli chcemy możemy zdjąć z wierzchu trochę tłuszczu - lepiej zostawić bo dodaje smaku i aromatu. Rozgrzać piekarnik do maksimum, opiec kromki chleba, z obu stron. Nalać zupę do 8 żaroodpornych miseczek i ustawić na blasze. Porozrywać opieczony chleb tak aby kromka pasowała do miseczki jak pokrywka. Ułożyć chleb na wierzchu wciskając go lekko w zupę. Posypać utartym czedarem i pokropić sosem Worcestershire. Skropić listki szałwii oliwa i ułożyć po jednym. Wstawić miseczki na blasze do piekarnika i opieka, aż ser się stopi i nabierze złotego koloru. Pilnować by się nie spalił.!! W momencie kiedy ser topiąc się zacznie bulgotać ostrożnie wyjąc blachę i i przenieść ja na stół. Zupa jest gotowa do podania.
Przepisy Zupy
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 70
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 625