Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna zupa krem z grzybów"
Gdy przed kilku dniami wybraliśmy się na kolejne grzybobranie, nie martwiłam...
Odsłon: 14586
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść z igliwia, opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Większe pokrój w plasterki, małe zostaw w całości. Cebulę drobno posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Bulion wlej do garnka, dodaj listek laurowy, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego podgrzej.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć grzyby, smaż na średnim ogniu aż zmiękną i odparuje płyn (ok. 15 min). Przełóż je do gorącego bulionu. Na pozostałym maśle zeszklij cebulę. Następnie dodaj ziemniaki, mieszając smaż ok. 3 min. Warzywa przełóż go garnka z bulionem, gotuj 25-30 min.
Z bulionu wyjmij ziarenka pierzu, ziela angielskiego oraz listek laurowy. Bulion przelej przez sito. Kilka grzybów odłóż. Pozostałe wraz z ziemniakami rozdrobnij blenderem na gładki mus. Następnie do musu stopniowo dolewaj bulion, aż do uzyskania pożądanej konsystencji zupy. Dodaj odłożone grzyby oraz śmietankę, podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
Zupy
Flaczki z boczniaków
Zupy
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i k...
Odsłon: 25
Flaczki z boczniaków
taka wegetariańska odmiana flaków
Odsłon: 232