Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2009
Rozgrzewajaca, pozywna i pyszna.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17417
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1150
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6430
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 607
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17417
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1150
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6430
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 607
Składniki
Soczewice przeplukac kilkakrotnie, nastepnie przelozyc do garnka i zalac woda (okolo 2,5 litra).
Marchew, pietruszke i seler obrac i pokoroic w kostke. Dodac do soczewicy.
Cebule i czosnek pokroic drobno. Rozgrzac na patelni olej i wrzucic przyprawy (curry, papryke, kminek) i lekko przesmazyc, uwazac aby nie przypalic. Do podsmazonych przypraw dodac cebule i czosnek i dusic kilka minut.
Podduszona cebule z przyprawami przelozyc do garnka. Dodac 2 kostki rosolowe i reszte przypraw. Na koniec dodac krojone pomidory. Gotowac az wszystkie warzywa beda miekkie.
Podawac z bagietka czosnkowa lub chlebem ciabatta.