Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2009
Rozgrzewajaca, pozywna i pyszna.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Składniki
Soczewice przeplukac kilkakrotnie, nastepnie przelozyc do garnka i zalac woda (okolo 2,5 litra).
Marchew, pietruszke i seler obrac i pokoroic w kostke. Dodac do soczewicy.
Cebule i czosnek pokroic drobno. Rozgrzac na patelni olej i wrzucic przyprawy (curry, papryke, kminek) i lekko przesmazyc, uwazac aby nie przypalic. Do podsmazonych przypraw dodac cebule i czosnek i dusic kilka minut.
Podduszona cebule z przyprawami przelozyc do garnka. Dodac 2 kostki rosolowe i reszte przypraw. Na koniec dodac krojone pomidory. Gotowac az wszystkie warzywa beda miekkie.
Podawac z bagietka czosnkowa lub chlebem ciabatta.