Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2009
Rozgrzewajaca, pozywna i pyszna.
Soczewice przeplukac kilkakrotnie, nastepnie przelozyc do garnka i zalac woda (okolo 2,5 litra).
Marchew, pietruszke i seler obrac i pokoroic w kostke. Dodac do soczewicy.
Cebule i czosnek pokroic drobno. Rozgrzac na patelni olej i wrzucic przyprawy (curry, papryke, kminek) i lekko przesmazyc, uwazac aby nie przypalic. Do podsmazonych przypraw dodac cebule i czosnek i dusic kilka minut.
Podduszona cebule z przyprawami przelozyc do garnka. Dodac 2 kostki rosolowe i reszte przypraw. Na koniec dodac krojone pomidory. Gotowac az wszystkie warzywa beda miekkie.
Podawac z bagietka czosnkowa lub chlebem ciabatta.
Wegetariańska zupa z soczewicy - bardzo syta! Tradycyjnie przygotowywana w ku...
Odsłon: 469
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51052
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 32
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 168
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 377
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51052
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 32
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 168
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 377
Składniki
Soczewice przeplukac kilkakrotnie, nastepnie przelozyc do garnka i zalac woda (okolo 2,5 litra).
Marchew, pietruszke i seler obrac i pokoroic w kostke. Dodac do soczewicy.
Cebule i czosnek pokroic drobno. Rozgrzac na patelni olej i wrzucic przyprawy (curry, papryke, kminek) i lekko przesmazyc, uwazac aby nie przypalic. Do podsmazonych przypraw dodac cebule i czosnek i dusic kilka minut.
Podduszona cebule z przyprawami przelozyc do garnka. Dodac 2 kostki rosolowe i reszte przypraw. Na koniec dodac krojone pomidory. Gotowac az wszystkie warzywa beda miekkie.
Podawac z bagietka czosnkowa lub chlebem ciabatta.
Przepisy Zupy
Zupy
Islandzka zupa rybna (Fiskisupa)( z mrożoną ryba )
Zupy
Zupa ziemniaczana z brokułami
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Islandzka zupa rybna (Fiskisupa)( z mrożoną ryba )
Przygotowana w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker. W zeszły...
Odsłon: 14
Zupa ziemniaczana z brokułami
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 281