Do góry

Zupy Przepis na:

bakłażanowe leczo

bakłażanowe leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 303

Dodano:

Odsłon: 5856

proste danie powstale z potrzeby zrobienia czegos z baklazanem;)

Składniki

  • bakłzan, 1
  • cebula, 2
  • papryka (obojętnie jaka), 1
  • pomidor, 2
  • kiełbasa śląska, pół
  • przyprawy:
  • chilli
  • Papryka słodka
  • czosnek, 2 ząbki
  • kmin mielony
  • garam masala
  • kurkuma, odrobina
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
bakłażanowe leczo

Przygotowanie

  1. pokroić w kostkę cebulę i paprykę zeszklić na patelni najpierw cebule potem dodać parykę

  2. kiedy będą już miękkie dodać pokrojony w kostkę bakłażan i gdy będzie prawie miękki dodać pokrojony pomidor i kiełbaskę

  3. kiedy z pomidora zrobi sie sos czyli sie rozpadnie;) dodaję przyprawy które wymieniłam a ich ilość zależy od tego jak ostrą chcemy uzyskać potrawe i dodałam trochę przypraw indyjskich żeby potrawa nabrała innego smaku a nie była zwykłym leczo;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń