Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem to specjalność naszej babci Kseni. Barszczyk prosty do ugotowania. Pierożki możemy ulepić wcześniej, większą ilość i zamrażać. Po odmrożeniu i ugotowaniu są tak smaczne jak świeżo lepione. Barszczyk z nimi jest wyśmienity, dla nas to prawdziwy smak dzieciństwa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Umyte udka wkładamy do garnka, zalewamy 2 l wody, zagotowujemy. W trakcie gotowania szumujemy wywar i zmniejszamy ogień. Dodajemy seler, marchewkę, por, pietruszkę, cebulę w łupinie i grzybki. Solimy zupę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy zupę pod przykryciem 40-50 min, aż mięso będzie miękkie. Pokrywka ma być uchylona, a zupa ma tylko mrugać.
Ugotowane udka kurczaka wyjmujemy z garnka (użyjemy je do pierożków) i dokładamy buraczki (obrane i w przekrojone na połówki) . Kiedy warzywa są już miękkie odstawiamy garnek z ognia, wyciągamy buraczki, trzemy je na tarce o grubych oczkach, wrzucamy ponownie do barszczu, który w tym momencie uzyska głęboki, buraczkowy kolor. Przyprawiamy zupę – dodajemy zmiażdżony czosnek, majeranek, sok z cytryny lub ocet, cukier, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat buraczany. Przecedzamy przez sito. Nie gotujemy go już tylko podgrzewamy, aby nie stracił intensywnego koloru.
Barszcz czerwony do uszek lub pierożków gotowy!
Dokładny przepis na pierożki z mięsem do barszczu, które można zamrażać:
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-pierozki-z-miesem-do-zamrozenia,2026790,walek.html