Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bataty. Aksamitna zupa krem"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
W garnku rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij posiekaną cebulę, wraz z czosnkiem.
Dodaj pokrojoną dynię oraz bataty, chwilę przesmaż, po czym dolej bulion.
Dosyp po szczypcie przypraw i gotuj na wolnym ogniu około pół godziny do momentu, aż warzywa będą całkiem miękkie.
Dolej mleko kokosowe i zmiksuj zupę na gładki krem. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax