Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bataty. Aksamitna zupa krem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12640
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13748
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12640
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13748
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
W garnku rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij posiekaną cebulę, wraz z czosnkiem.
Dodaj pokrojoną dynię oraz bataty, chwilę przesmaż, po czym dolej bulion.
Dosyp po szczypcie przypraw i gotuj na wolnym ogniu około pół godziny do momentu, aż warzywa będą całkiem miękkie.
Dolej mleko kokosowe i zmiksuj zupę na gładki krem. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax