Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i dzielę na ćwiartki. Buraczki i twarde części botwinki gotuję do miękkości. Buraczki wystudzone ścieram na grubej tarce. Do wywaru wrzuconą pokrojoną botwinę i starte buraczki wraz z łodyżkami. Odstawiam do ostygnięcia.
Rzodkiewkę kroję w półtalarki, ogórka ścieram na grubej tarce. Koperek kroję drobno.
Mieszam jogurt z kefirem. Wlewam go do wystudzonej zupy. Dodaję rzodkiewki, ogórek i koperek. Przyprawiam solą, pieprzem i cytryną.
Podaję z ćwiartkami jajek. Pyszności