Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 476
Dodano: 09.05.2012
Odsłon: 29327
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka gotuję na twardo, obieram i dzielę na ćwiartki. Buraczki i twarde części botwinki gotuję do miękkości. Buraczki wystudzone ścieram na grubej tarce. Do wywaru wrzuconą pokrojoną botwinę i starte buraczki wraz z łodyżkami. Odstawiam do ostygnięcia.
Rzodkiewkę kroję w półtalarki, ogórka ścieram na grubej tarce. Koperek kroję drobno.
Mieszam jogurt z kefirem. Wlewam go do wystudzonej zupy. Dodaję rzodkiewki, ogórek i koperek. Przyprawiam solą, pieprzem i cytryną.
Podaję z ćwiartkami jajek. Pyszności
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

maxymil 14 maja 2013Zgłoś do usunięcia
zupka jest przepyszna,po raz pierwszy zrobiłem z rzodkiewką i wyszła super.9 Kto głosował? | Odpowiedz

pezetuk 10 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam :) to bardzo pyszna zupka :)10 Kto głosował? | Odpowiedz