Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68043
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1960
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68043
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1960
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i dzielę na ćwiartki. Buraczki i twarde części botwinki gotuję do miękkości. Buraczki wystudzone ścieram na grubej tarce. Do wywaru wrzuconą pokrojoną botwinę i starte buraczki wraz z łodyżkami. Odstawiam do ostygnięcia.
Rzodkiewkę kroję w półtalarki, ogórka ścieram na grubej tarce. Koperek kroję drobno.
Mieszam jogurt z kefirem. Wlewam go do wystudzonej zupy. Dodaję rzodkiewki, ogórek i koperek. Przyprawiam solą, pieprzem i cytryną.
Podaję z ćwiartkami jajek. Pyszności