Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 3078
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1988
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 157
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 3078
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1988
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 157
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i dzielę na ćwiartki. Buraczki i twarde części botwinki gotuję do miękkości. Buraczki wystudzone ścieram na grubej tarce. Do wywaru wrzuconą pokrojoną botwinę i starte buraczki wraz z łodyżkami. Odstawiam do ostygnięcia.
Rzodkiewkę kroję w półtalarki, ogórka ścieram na grubej tarce. Koperek kroję drobno.
Mieszam jogurt z kefirem. Wlewam go do wystudzonej zupy. Dodaję rzodkiewki, ogórek i koperek. Przyprawiam solą, pieprzem i cytryną.
Podaję z ćwiartkami jajek. Pyszności