Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Składniki
Odsączyć buraki,ogórki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami,cebule pokroićw kostkę,koper(lub i natkę pietruszki) drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.Zalać wszystko mlekiem(ilość mleka zależy- czy wolimy gestszy czy rzadszy chłodnik,można też dolać trochę soku z buraków)doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Wymieszać odstawić do lodówki.Podawać z ziemniakami(gotowanymi ze skwarkami z boczku lub pieczonymi)i z sadzonym jajkiem.
Do chłodnika można użyć sałatki z buraków z papryką.Dla odmiany(taka moja warjacja)dodać starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.Zamiast zsiadłego mleka można wykorzystać jogurt grecki/bałkański,kefir,maślankę lub wymieszać w prporcji pół na pół(wszystkie opcje już wypróbowałam)