Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 120
Dodano: 09.07.2011
Odsłon: 13633
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
botwinkę i buraczki dokładnie myjemy, liście kroimy a buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach zagotowujemy osoloną wodę, wrzucamy liście i buraczki, gotujemy jeszcze 4 min. i dodajemy ocet, następnie odstawiamy do wystygnięcia, ogórek obieramy i myjemy, kroimy w drobną kosteczkę, rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę lub pół plasterki, jogurt łączymy z kefirem, dodajemy wystudzoną botwinkę z barszczem, ogórki, rzodkiewkę oraz posiekany szczypior, koperek i pietruszkę, całość doprawiamy solą pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wstawiamy do lodówki na około 60 min do schłodzenia, dekorujemy plasterkami rzodkiewki i posiekanymi ziołami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kstr54 21 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
wsz. ok, ale po co ta KOSTKA !!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

zonia48 25 maja 2014Zgłoś do usunięcia
W składnikach maślanka i śmietana, a potem raptem kefir i jogurt! No i do tego ta kostka;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 11 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis!I w stu procentach go akceptuje!5!
2 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 10 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Jak to gdzie...? Maślanka, śmietana, jajka... ;)6 Kto głosował? | Odpowiedz

golona102 10 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Ogólnie wporzo, tylko nie dawaj kostki rosołowej i gdzie to białko?0 Kto głosował? | Odpowiedz