Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego podstawowe zalety to: oszczędność czasu, a także ukryte w nim bogactwo witamin i białka. Podobno jest idealny także na kaca. Przygotować go może każdy - nawet ten, kto na co dzień niewiele ma wspólnego z kuchnią.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
botwinkę i buraczki dokładnie myjemy, liście kroimy a buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach zagotowujemy osoloną wodę, wrzucamy liście i buraczki, gotujemy jeszcze 4 min. i dodajemy ocet, następnie odstawiamy do wystygnięcia, ogórek obieramy i myjemy, kroimy w drobną kosteczkę, rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę lub pół plasterki, jogurt łączymy z kefirem, dodajemy wystudzoną botwinkę z barszczem, ogórki, rzodkiewkę oraz posiekany szczypior, koperek i pietruszkę, całość doprawiamy solą pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wstawiamy do lodówki na około 60 min do schłodzenia, dekorujemy plasterkami rzodkiewki i posiekanymi ziołami.