Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa, gęsta zupa na bazie kukurydzy, ziemniaków i ryby
Blender
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 25
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 386
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 457
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 165
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 25
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 386
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 457
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 165
Składniki
W dużym garnku smażymy bekon, aż będzie chrupki, wyjmujemy go z garnka, odsączamy na papierze.
Do garnka dodajemy masło, seler i cebulę, smażymy kilka minut aż cebula zrobi się szklista
Dodajemy bulion, ziemniaki i płatki chilli, doprowadzamy do wrzenia. Jeśli używamy świeżej kukurydzy dodajemy też obrane kolby. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Dodajemy z powrotem około połowy bekonu. Wlewamy mleko, śmietanę i wrzucamy kukurydzę, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.
Jeśli dodaliśmy obrane kolby z kukurydzy wyjmujemy je. Na tym etapie zupę można częściowo zblendować, ale nie powinna być całkowicie gładka. Dodajemy pokrojoną w kawałki rybę i gotujemy kilka minut (maksymalnie 3-4). Doprawiamy solą i pieprzem, podajemy gorące i posypujemy resztą bekonu i posiekaną natką pietruszki.