Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa, gęsta zupa na bazie kukurydzy, ziemniaków i ryby
Blender
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1253
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 184
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1253
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 184
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
W dużym garnku smażymy bekon, aż będzie chrupki, wyjmujemy go z garnka, odsączamy na papierze.
Do garnka dodajemy masło, seler i cebulę, smażymy kilka minut aż cebula zrobi się szklista
Dodajemy bulion, ziemniaki i płatki chilli, doprowadzamy do wrzenia. Jeśli używamy świeżej kukurydzy dodajemy też obrane kolby. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Dodajemy z powrotem około połowy bekonu. Wlewamy mleko, śmietanę i wrzucamy kukurydzę, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.
Jeśli dodaliśmy obrane kolby z kukurydzy wyjmujemy je. Na tym etapie zupę można częściowo zblendować, ale nie powinna być całkowicie gładka. Dodajemy pokrojoną w kawałki rybę i gotujemy kilka minut (maksymalnie 3-4). Doprawiamy solą i pieprzem, podajemy gorące i posypujemy resztą bekonu i posiekaną natką pietruszki.