Bardzo wartościowa,
Fasolka szparagowa (biała) w sosie czosnkowym
Składniki
- FASOLKA BIAŁA SZPARAGOWA, 0,5, 0,5 KG
- CZOSNEK,4 ZĄBKI
- MĄKA,1 ŁYŻKA PŁASKA
- mleko, 1 SZKLANKA
- sól, pieprz do smaku
- olej, 6 ŁYŻEK
Składniki
- FASOLKA BIAŁA SZPARAGOWA, 0,5, 0,5 KG
- CZOSNEK,4 ZĄBKI
- MĄKA,1 ŁYŻKA PŁASKA
- mleko, 1 SZKLANKA
- sól, pieprz do smaku
- olej, 6 ŁYŻEK

Etapy przygotowania
FASOLKĘ NALEŻY UMYĆ ,POKROIĆ NA KAWAŁKI,ZAGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE..NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ ,DODAĆ WYCIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,LEKKO PODDUSIĆ, DODAĆ MĄKĘ ,WYMIESZAĆ,(NIE RUMIENIĆ) WLAĆ MLEKO ,CIĄGLE MIESZAJĄC ABY NIE POWSTAŁY GRUDKI, NASTĘPNIE DODAĆ UGOTOWANĄ FASOLKĘ,DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM, WYMIESZAĆ.PODAWAĆ NA CIEPŁO JAKO PRZYSTAWKĘ DO OBIADU. SMACZNEGO!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 86

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 827

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 192
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 86

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 827

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 192


Składniki
- FASOLKA BIAŁA SZPARAGOWA, 0,5, 0,5 KG
- CZOSNEK,4 ZĄBKI
- MĄKA,1 ŁYŻKA PŁASKA
- mleko, 1 SZKLANKA
- sól, pieprz do smaku
- olej, 6 ŁYŻEK
FASOLKĘ NALEŻY UMYĆ ,POKROIĆ NA KAWAŁKI,ZAGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE..NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ ,DODAĆ WYCIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,LEKKO PODDUSIĆ, DODAĆ MĄKĘ ,WYMIESZAĆ,(NIE RUMIENIĆ) WLAĆ MLEKO ,CIĄGLE MIESZAJĄC ABY NIE POWSTAŁY GRUDKI, NASTĘPNIE DODAĆ UGOTOWANĄ FASOLKĘ,DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM, WYMIESZAĆ.PODAWAĆ NA CIEPŁO JAKO PRZYSTAWKĘ DO OBIADU. SMACZNEGO!