Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki z kani

Flaczki z kani

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 84

Super zupa na sezon grzybowy

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 8 kapeluszy z kani
  • wywar z 1 kostki rosołowej warzywnej
  • masło klarowane lub śmietankowe (osobiście wolę śmietankowe)
  • majeranek, pieprz, sól, papryka czerwona słodka i chili
  • 1 cebula
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę i pietruszkę, zetrzeć na tarce.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Kapelusze z kani oskrobać, umyć, wyciąć twarde środki.
    Kanię pokroić w paseczki
    Na patelni na rozgrzanym maśle usmażyć warzywa, cebulę, przełożyć do garnka. Następnie usmażyć paseczki z kani, przełożyć do garnka.
    Dodać wywar warzywny.
    Doprawić majerankiem, pieprzem, solą, papryką według własnego uznania.


    Szybka słodkawa, ale zarazem pikantna pyszna zupka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń