Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi"
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 505
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 634
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 505
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 634
Składniki
Cebule oraz ząbki czosnku obierz, opłucz i osusz. Cebule posiekaj w cienkie półplasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło.
Na rozgrzane masło wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, mieszając, na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj rozdrobniony czosnek.
Przesmażone oprósz lekko solą oraz białym pieprzem i zalej winem (najlepiej wytrawnym), wymieszaj. Dodaj zimny bulion wa rzywny (może być z kostki). Wsyp odrobinę kminku (jeśli nie lubisz, zrezygnuj z tej przyprawy). Gotuj na małym ogniu około 15 minut.
Pieczywo ułóż na blasze, posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w temp. 190 st. około 5 minut. Zupę dopraw do smaku solą, piep- rzem i cukrem. Rozlej do miseczek. Podawaj z serowymi grzankami. Udekoruj natką.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 260 kcal, cena 2,50 zł.
Ser żółty nie obeschnie i nie stwardnieje tak szybko, jeśli włożysz go do foliowego woreczka razem z kostką cukru. Woreczek szczelnie zawiąż i umieść w lodówce. Dzięki temu ser na długo zachowa świeżość.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Kiszenie żurku
Zupy
Barszczyk wielkanocny
Zupy
Zakwas na żurek wielkanocny
Zupy
Żurek wielkanocny
Kiszenie żurku
Kiszony żurek swojego wykonania najlepszy. Prosty i szybki przepis, a po ukis...
Odsłon: 36
Barszczyk wielkanocny
W Wielkanoc nie może zabraknąć tej zupki :)
Odsłon: 65