Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa marchewkowa"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 25
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 220
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 100
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 25
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 220
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 100
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 3 zł.
Obraną cebulę grubo posiekaj. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę, mieszając, zeszklij. Dodaj 1-2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w kosteczkę lub w cienkie plasterki. Dodaj do cebuli z czosnkiem. Smaż, mieszając, 5 minut.
Przesmażone warzywa zalej białym winem oraz bulionem (może być z kostki). Dodaj pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć plasterki szynki, smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Mozzarellę rozdrobnij, oliwki (ciemne) pokrój w krążki. Gotową zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj z szynką, serem, oliwkami i siekaną natką.Źródło: Świat kobiety