Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna porcja zawiera 262 kcal (1095 kJ) Rada: Do zupy można użyć zamrożonego bulionu lub kostki
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4505
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4505
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Składniki
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić, dopóki nie zaczną pachnieć. Dodać bulion mięsny i zagotować. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki8 bezpośrednio do zupy; w ten sposób nie ściemnieją. Paprykę przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie paski i dodać do zupy. Gortować pod przykryciem. Oczyszczony por podzielić na 3 części, a potem pokroić je w cienkie talarki, opłukać dodać do zupy i gotować. Przed podaniem na stół, zupę posolić i doprawić.