Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1080
Dodano: 11.01.2008
Odsłon: 8416
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić, dopóki nie zaczną pachnieć.
Dodać bulion mięsny i zagotować. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki8 bezpośrednio do zupy; w ten sposób nie ściemnieją.
Paprykę przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie paski i dodać do zupy. Gortować pod przykryciem.
Oczyszczony por podzielić na 3 części, a potem pokroić je w cienkie talarki, opłukać dodać do zupy i gotować. Przed podaniem na stół, zupę posolić i doprawić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

peugeot 11 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
Ugotowałem zgodnie z przepisem- nie udało mi się zjeść. Odrzuciłem paprykę,pory, tymianek i majeranek- niebo w gębie!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz