Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna porcja zawiera 262 kcal (1095 kJ) Rada: Do zupy można użyć zamrożonego bulionu lub kostki
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 723
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 64
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 35
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 66
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3913
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 723
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 64
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 35
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 66
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3913
Składniki
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić, dopóki nie zaczną pachnieć. Dodać bulion mięsny i zagotować. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki8 bezpośrednio do zupy; w ten sposób nie ściemnieją. Paprykę przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie paski i dodać do zupy. Gortować pod przykryciem. Oczyszczony por podzielić na 3 części, a potem pokroić je w cienkie talarki, opłukać dodać do zupy i gotować. Przed podaniem na stół, zupę posolić i doprawić.