Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kostkę ze schabu i kiełbasę pokrojoną w grube plastry zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowanie z szczyptą soli i rosołkiem.
Kapustę szatkujemy i gotujemy ją z odrobiną soli i rosołkiem w osobnym garnku póki nie zmięknie . Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko osolone też gotujemy w osobnym naczyniu do momentu gdy będą PRAWIE miękkie.W tym czasie na tarce ścieramy marchewkę i pietruszkę,kroimy koperek.
Gdy wywar się gotuje już jakąś chwilę dodajemy marchewkę,pietruszkę,koperek,liść laurowy,ziele angielskie.
Gdy kapusta i ziemniaki są już gotowe dodajemy je do naszej zupy z drobno pokrojonym pomidorem i łyżką koncentratu.Dodajemy czosnek. Po pewnej chwili doprawiamy szczypta cukru,solą,pieprzem,majerankiem ,kostką rosołową,magi , a następnie dodajemy octu (doprawiamy po swojemu) GOTOWE