Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z białych szparagów Jamie Olivier z jajkiem w koszulce i tostem to pyszne i sycące danie, w sam raz na chłodniejsze wiosenne dni.
Szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki.
Główki szparagów odciąć i odłożyć na bok. Resztę pokroić na kawałki.
Warzywa, tj. cebule, pory i seler naciowy, obrać i również pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać na średnim ogniu oliwę i podsmażyć na niej (ok. 10 min ) cebulę, pory i seler naciowy. Uważać przy tym by warzywa się nie przyrumieniły.
Gdy warzywa zmiękną dodać szparagi i wlać bulion.
Gotować ok. 20 min.
Po ugotowaniu zdjąć z ognia i zblendować, dodając jednocześnie sól i pieprz do smaku.
Zblendowaną zupę znów postawić na ogniu i wrzucić do niej główki szparagów.
Gotować, kilka minut, aż główki szparagów zmiękną.
Tuż przed podaniem nastawić garnek z gorącą wodą na jajka.
Woda nie może wrzeć, ale musi być bardzo gorąca.
Jaja kolejno rozbijać do małej miseczki, a następnie bardzo delikatnie wlewać je do gorącej wody.
Jajka gotować 3 min.
Na oliwie z oliwek podsmażyć ciabatę.
Zupę rozlać do miseczek, włożyć do niej grzankę, na nią jajko w koszulce i podawać.
Na koniec można skropić oliwą z oliwek extra virgin.
Smacznego!
Sezon na szparagi jest dość krótki, bo trwa zaledwie kilka tygodni. Warto wpr...
Odsłon: 700
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2418
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2418
Składniki
Szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki.
Główki szparagów odciąć i odłożyć na bok. Resztę pokroić na kawałki.
Warzywa, tj. cebule, pory i seler naciowy, obrać i również pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać na średnim ogniu oliwę i podsmażyć na niej (ok. 10 min ) cebulę, pory i seler naciowy. Uważać przy tym by warzywa się nie przyrumieniły.
Gdy warzywa zmiękną dodać szparagi i wlać bulion.
Gotować ok. 20 min.
Po ugotowaniu zdjąć z ognia i zblendować, dodając jednocześnie sól i pieprz do smaku.
Zblendowaną zupę znów postawić na ogniu i wrzucić do niej główki szparagów.
Gotować, kilka minut, aż główki szparagów zmiękną.
Tuż przed podaniem nastawić garnek z gorącą wodą na jajka. Woda nie może wrzeć, ale musi być bardzo gorąca.
Jaja kolejno rozbijać do małej miseczki, a następnie bardzo delikatnie wlewać je do gorącej wody.
Jajka gotować 3 min.
Na oliwie z oliwek podsmażyć ciabatę.
Zupę rozlać do miseczek, włożyć do niej grzankę, na nią jajko w koszulce i podawać. Na koniec można skropić oliwą z oliwek extra virgin. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z kapustą Pak Choi
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupa z kapustą Pak Choi
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 6
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 129