Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z kurkami"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7549
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2569
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7549
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2569
Składniki
Ugotuj bulion warzywny. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Cebulę drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój na niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, cały czas mieszając. Dodaj kurki i smaż na większym ogniu, aż odparuje z nich cała woda. Dodaj masło, wymieszaj i jeszcze chwilę podsmażaj.
Kurki z cebulą dodaj do gorącego bulionu, dołóż ziemniaki i gotuj do miękkości. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszaj, po czym zmniejsz ogień i powoli wlewaj do garnka. Zamieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Zupę podawaj posypaną świeżym koperkiem albo – jeśli wolisz – posiekaną natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie