Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z kurkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 295
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 295
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Ugotuj bulion warzywny. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Cebulę drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój na niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, cały czas mieszając. Dodaj kurki i smaż na większym ogniu, aż odparuje z nich cała woda. Dodaj masło, wymieszaj i jeszcze chwilę podsmażaj.
Kurki z cebulą dodaj do gorącego bulionu, dołóż ziemniaki i gotuj do miękkości. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszaj, po czym zmniejsz ogień i powoli wlewaj do garnka. Zamieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Zupę podawaj posypaną świeżym koperkiem albo – jeśli wolisz – posiekaną natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie