Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z kurkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415315
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415315
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Ugotuj bulion warzywny. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Cebulę drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój na niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, cały czas mieszając. Dodaj kurki i smaż na większym ogniu, aż odparuje z nich cała woda. Dodaj masło, wymieszaj i jeszcze chwilę podsmażaj.
Kurki z cebulą dodaj do gorącego bulionu, dołóż ziemniaki i gotuj do miękkości. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszaj, po czym zmniejsz ogień i powoli wlewaj do garnka. Zamieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Zupę podawaj posypaną świeżym koperkiem albo – jeśli wolisz – posiekaną natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie