Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z kurkami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Ugotuj bulion warzywny. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Cebulę drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój na niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, cały czas mieszając. Dodaj kurki i smaż na większym ogniu, aż odparuje z nich cała woda. Dodaj masło, wymieszaj i jeszcze chwilę podsmażaj.
Kurki z cebulą dodaj do gorącego bulionu, dołóż ziemniaki i gotuj do miękkości. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszaj, po czym zmniejsz ogień i powoli wlewaj do garnka. Zamieszaj, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Zupę podawaj posypaną świeżym koperkiem albo – jeśli wolisz – posiekaną natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie