Do góry

Zupy Przepis na:

Krupniczek Warszawski

Krupniczek Warszawski

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 2227

pozywna rozgrzewajaca zupa na zimowe dni;)

Składniki

  • wywar miesny lub warzywny, 3 l.
  • marchew, 2-3szt.
  • por,seler, pietruszka korzen
  • kasza jeczmienna srednia, 3-4 łyzki
  • ziemniaki, 3-4 szt.
  • kapusta kiszona, 150 dag
  • sól, pieprz, kminek,natka pietruszki,
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krupniczek Warszawski

Przygotowanie

  1. Ugotowac wywar -marchewke zetrzec na tarce reszte warzyw w kawalku.Wsypac kasze gotowac !! Dadac ziemniaki pokrojone w kostke , doprawic w/g smaku .Kapuste kiszona poszatkowac dodac kminek kilka ziarenek.Pogotowac chwile .POdawac goraca zupe posypana natka pietruszki;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 14 stycznia 2010 takiego jeszcze nie jadłam...a lubie takie zestawienia :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń