Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30927
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1141
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30927
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1141
Składniki
Zetrzeć jarzyny na tarce i odstawić
Nalać do garnka zimnej wody i dodać 2 łyżeczki soli, zagotować. Gdy woda zawrze dodać woreczek z kasza i gotować 20 minut. Odcedzić i odstawić
Żeberka zalać zimną wodą i obgotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać jarzyny i ziemniaki i gotować dopóki nie będą miękkie. Dodać dwie kostki wołowe winiary. Żeberka wyjąć z zupy i troszkę przestudzić (będzie po prostu wygodniej doprawiać)
Rozrobić krupnik zgodnie z proporcjami na opakowaniu i dolać do tego, co już uzyskaliśmy. Chwilkę pogotować. Żeberka obrać z kości i pokroić na kawałki, dodać do zupy. A na koniec dodać kaszę. Chwilkę pogotować i smacznego :))