Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423515
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423515
Składniki
Zetrzeć jarzyny na tarce i odstawić
Nalać do garnka zimnej wody i dodać 2 łyżeczki soli, zagotować. Gdy woda zawrze dodać woreczek z kasza i gotować 20 minut. Odcedzić i odstawić
Żeberka zalać zimną wodą i obgotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać jarzyny i ziemniaki i gotować dopóki nie będą miękkie. Dodać dwie kostki wołowe winiary. Żeberka wyjąć z zupy i troszkę przestudzić (będzie po prostu wygodniej doprawiać)
Rozrobić krupnik zgodnie z proporcjami na opakowaniu i dolać do tego, co już uzyskaliśmy. Chwilkę pogotować. Żeberka obrać z kości i pokroić na kawałki, dodać do zupy. A na koniec dodać kaszę. Chwilkę pogotować i smacznego :))