Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna ,szybka,stawia na nogi,zwł.po niumiarkowniu w jedzeniu i piciu :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2096
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3248
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1309
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2096
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3248
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1309
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Składniki
zagotować rosół dodac wywar z kapusty(polecam dla tych co sami kiszą kapuste,kupna bywa na occie a to psuje troche smak) ilość zależy od kwaśności
rozmieszać mąke ze śmietaną,,dodać do rosolu,dokładnie rozmieszac lekko zagotowac
doprawić solą i dośc dobrze pieprzem,posypać obficie zieleniną
najlepiej smakuje z ziemniaczkami z wody lub makaronem
wywar zlewam jak gotuje kapuste np. na krokiety i gorący wlewam do słioczków odstawiam do góry dnem ,po przestygnięciu do piwnicy lub lodówki wtedy wystrczy chwilka na przygotowanie tej zupy smacznego :)