Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"kocham w dziewczynie kwasnice na wieprzowinie..." spiewaja Golec uOrkiestra, a za nimi moj maz Goral..., rewelacyjna jako danie glowne na suto zakrapianej imprezie, a takze do zwalczania syndromu dnia nastepnego :))
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Składniki
Mieso, warzywa i grzyby suszone zalewamy woda i gotujemy az zmieknal. W tym czasie mozemy przesmazyc na masle boczek z cebula i zasmazyc z maka. Ugotowane mieso odzielic od kosci i pokroic razem z warzywami. Grzyby pokroic na cienkie paseczki. Kapuste zalac woda w ktorej sie gotowalo mieso i gotowac na malym ogniu az zmieknie, w polowie gotowania lekko doprawiamy kminkiem i koperkiem zielonym. Gdy kapusta jest juz lekko miekka wrzucic mieso, warzywa i grzyby. Wymieszac i po 10 minutach dodac ziemniaki. Gotowac jeszcze 25 minut az ziemniaki zmieknal, doprawic do smaku i na sam koniec wrzucamy zasmazony boczek z cebulka. Zagotowujemy i ...Smacznego.