Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1651
Dodano: 28.05.2008
Odsłon: 4668
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mieso, warzywa i grzyby suszone zalewamy woda i gotujemy az zmieknal. W tym czasie mozemy przesmazyc na masle boczek z cebula i zasmazyc z maka. Ugotowane mieso odzielic od kosci i pokroic razem z warzywami. Grzyby pokroic na cienkie paseczki. Kapuste zalac woda w ktorej sie gotowalo mieso i gotowac na malym ogniu az zmieknie, w polowie gotowania lekko doprawiamy kminkiem i koperkiem zielonym. Gdy kapusta jest juz lekko miekka wrzucic mieso, warzywa i grzyby. Wymieszac i po 10 minutach dodac ziemniaki. Gotowac jeszcze 25 minut az ziemniaki zmieknal, doprawic do smaku i na sam koniec wrzucamy zasmazony boczek z cebulka. Zagotowujemy i ...Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

annawk 28 maja 2008Zgłoś do usunięcia
jakie to musi być dobre , uwielbiam dania z kapusty kiszone a ten pzrepis ...to chyba niebo w gębie0 Kto głosował? | Odpowiedz