Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo z podgrzybków

Leczo z podgrzybków

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 758

Sycące, pożywne danie z wykorzystaniem świeżych lub mrożonych podrzybków.

Składniki

  • ziele angielskie
  • ocet, 1/3 szklanki
  • koncentrat pomidorowy
  • podgrzybki Malpol, 2 kg
  • cebula, 1 kg
  • olej, 1 szklanka
  • cukier, 3 łyzki
  • sól, 3 łyżeczki
  • liść laurowy
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Leczo z podgrzybków

Przygotowanie

  1. Grzybki podgotować 15 minut.

  2. Następnie dusić je z połową oleju.

  3. Cebulę pokroić w plastry i dusić osobno z resztą oleju, a gdy się zeszkli, to dodać ją do grzybów.

  4. Dodać resztę składników i dusić razem ok. 10 min - doskonałe na ciepło, jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń