Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zupa z kalafiora"
Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.
Odsłon: 5029
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 1647
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 425
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Zagotuj bulion i włóż do niego różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Gotuj na średnim ogniu, aż warzy- wa zmiękną. Zupę zestaw z ognia. Do miseczki włóż żółtka, wlej 150 ml śmie- tanki kremówki, dokładnie wymieszaj. Przelej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
W tym czasie przygotuj łososiowe kluseczki. Łososia umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Drobno posiekaj lub rozdrobnij blenderem. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki, 25 ml śmietanki kremówki oraz białko. Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.
Pozostałą śmietankę ubij na sztywno. Dodaj do masy rybnej, delikatnie wymieszaj łyżką. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. W garnku zagotuj wodę; gdy zacznie wrzeć – posól.
Dwoma łyżkami uformuj z masy niewielkie kluseczki i wrzucaj je na gorącą wodę. Aby masa łatwiej się formowała, za każdym razem łyżki maczaj w zimnej wodzie. Kluseczki gotuj na małym ogniu ok. 5 min. Zupę przelej na talerze, włóż do niej łososiowe kluseczki.
50 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupa porowa z mięsem mielonym
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym...
Odsłon: 3813
Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa jest ciekawa kolorystycznie, zielona, orzeźwiająca i bardzo k...
Odsłon: 563