Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa zupa-krem z dodatkiem prażonych migdałów"
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14729
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3169
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1512
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14729
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3169
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1512
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
Marchewkę obieram, płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Spryskuję ją olejem, układam na blasze z piekarnika. Piekę do miękkości w 180 st.
Cebulę i ziemniaki obieram. Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oleju. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewam bulionem i gotuję 20 min.
Do miękkich ziemniaków wkładam marchewkę, wszystko blenduję. Krem mieszam z sokiem i miodem, przyprawiam. Nalewam do kokilek, posypuję migdałami.Źródło: Tina