Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa zupa-krem z dodatkiem prażonych migdałów"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
Marchewkę obieram, płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Spryskuję ją olejem, układam na blasze z piekarnika. Piekę do miękkości w 180 st.
Cebulę i ziemniaki obieram. Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oleju. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewam bulionem i gotuję 20 min.
Do miękkich ziemniaków wkładam marchewkę, wszystko blenduję. Krem mieszam z sokiem i miodem, przyprawiam. Nalewam do kokilek, posypuję migdałami.Źródło: Tina