Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa zupa-krem z dodatkiem prażonych migdałów"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4069
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
Marchewkę obieram, płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Spryskuję ją olejem, układam na blasze z piekarnika. Piekę do miękkości w 180 st.
Cebulę i ziemniaki obieram. Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oleju. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewam bulionem i gotuję 20 min.
Do miękkich ziemniaków wkładam marchewkę, wszystko blenduję. Krem mieszam z sokiem i miodem, przyprawiam. Nalewam do kokilek, posypuję migdałami.Źródło: Tina