Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa zupa-krem z dodatkiem prażonych migdałów"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103171
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5866
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103171
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5866
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
Marchewkę obieram, płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Spryskuję ją olejem, układam na blasze z piekarnika. Piekę do miękkości w 180 st.
Cebulę i ziemniaki obieram. Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oleju. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewam bulionem i gotuję 20 min.
Do miękkich ziemniaków wkładam marchewkę, wszystko blenduję. Krem mieszam z sokiem i miodem, przyprawiam. Nalewam do kokilek, posypuję migdałami.Źródło: Tina