Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa zupa z Suwalszczyzny"
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę masła, wrzuć pokrojone warzywa i podsmaż. Zalej wywarem. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Przełóż do garnka. Imbir obierz i zetrzyj do zupy. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Gotuj do miękkości i zmiksuj (kilka plasterków marchwi odłóż). Dopraw solą, chili i sokiem z cytryny, ew. śmietaną. Zupę podaj udekorowaną plasterkami marchewki, groszkiem i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety