Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa zupa z Suwalszczyzny"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3527
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3527
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę masła, wrzuć pokrojone warzywa i podsmaż. Zalej wywarem. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Przełóż do garnka. Imbir obierz i zetrzyj do zupy. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Gotuj do miękkości i zmiksuj (kilka plasterków marchwi odłóż). Dopraw solą, chili i sokiem z cytryny, ew. śmietaną. Zupę podaj udekorowaną plasterkami marchewki, groszkiem i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety