Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa zupa z Suwalszczyzny"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę masła, wrzuć pokrojone warzywa i podsmaż. Zalej wywarem. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Przełóż do garnka. Imbir obierz i zetrzyj do zupy. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Gotuj do miękkości i zmiksuj (kilka plasterków marchwi odłóż). Dopraw solą, chili i sokiem z cytryny, ew. śmietaną. Zupę podaj udekorowaną plasterkami marchewki, groszkiem i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety