Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna,aromatyczna zupa. Coś,gdzieś kiedyś słyszałam,że seler to warzywo miłości.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2575
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 518
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2575
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 518
Składniki
Na udzikach gotujemy rosołek z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy kucharka śródziemnomorskiego.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Do smaku możemy jeszcze troszke posolić lub wsypać nieco pieprzu. Podajemy z grzankami.