Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna,aromatyczna zupa. Coś,gdzieś kiedyś słyszałam,że seler to warzywo miłości.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Składniki
Na udzikach gotujemy rosołek z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy kucharka śródziemnomorskiego.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Do smaku możemy jeszcze troszke posolić lub wsypać nieco pieprzu. Podajemy z grzankami.