Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie jednogarnkowe. Pozywna zupa nie tylko dla zawodników sumo.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19317
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1717
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232176
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19317
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1717
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232176
Składniki
1.Pastę miso 150g na ok 1,5l wody (lub bulionu) ,(zależy jak intensywny smak miso chcemy uzyskać) - dodajemy do ciepłej wody/bulionu. Dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pieczarki.
Drobno siekamy cebulę, czosnek, szalotkę - łączymy z mięsem, 2 jajkami, sosem sojowym (1/3 szklanki - więcej lub mniej zależy od naszego smaku jaki chcemy uzyskać)
Do gotującego się wywaru wrzucamy kotleciki z powstałej mięsnej masy. Po wrzuconym ostatnim kotleciku gotować 15-20 minut.
W międzyczasie pokroić kapustę pekińską - dodać do wywaru - gotować 4-6 minut.