Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie jednogarnkowe. Pozywna zupa nie tylko dla zawodników sumo.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11686
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39335
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11686
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39335
Składniki
1.Pastę miso 150g na ok 1,5l wody (lub bulionu) ,(zależy jak intensywny smak miso chcemy uzyskać) - dodajemy do ciepłej wody/bulionu. Dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pieczarki.
Drobno siekamy cebulę, czosnek, szalotkę - łączymy z mięsem, 2 jajkami, sosem sojowym (1/3 szklanki - więcej lub mniej zależy od naszego smaku jaki chcemy uzyskać)
Do gotującego się wywaru wrzucamy kotleciki z powstałej mięsnej masy. Po wrzuconym ostatnim kotleciku gotować 15-20 minut.
W międzyczasie pokroić kapustę pekińską - dodać do wywaru - gotować 4-6 minut.