Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie jednogarnkowe. Pozywna zupa nie tylko dla zawodników sumo.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6214
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 59
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 120
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6214
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 59
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 120
Składniki
1.Pastę miso 150g na ok 1,5l wody (lub bulionu) ,(zależy jak intensywny smak miso chcemy uzyskać) - dodajemy do ciepłej wody/bulionu. Dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pieczarki.
Drobno siekamy cebulę, czosnek, szalotkę - łączymy z mięsem, 2 jajkami, sosem sojowym (1/3 szklanki - więcej lub mniej zależy od naszego smaku jaki chcemy uzyskać)
Do gotującego się wywaru wrzucamy kotleciki z powstałej mięsnej masy. Po wrzuconym ostatnim kotleciku gotować 15-20 minut.
W międzyczasie pokroić kapustę pekińską - dodać do wywaru - gotować 4-6 minut.