Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem ma orientalny, tajski smak, może też służyć jako baza pod curry.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7194
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7194
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Składniki
Zagotować bulion, do wrzątku wsypać groszek i gotować na wolnym ogniu do 15 minut.
Zmiksować zupę. Doprawić przyprawami do smaku i jeszcze raz zmiksować. Dodać mleczko kokosowe i ponownie zmiksować.
Zupę posypać wiórkami i groszkiem ptysiowym, grzankami albo podawać z ryżem . Krem ma orientalny, tajski smak, może też służyć jako baza pod curry.
Smacznego!