Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porowa zupa z boczkiem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, pory w plastry. W garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę, dodaj pora, smaż 5 minut. Do warzyw wlej 1,5 l wody i wino. Włóż pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 40 minut.
Usmaż plastry boczku posypane papryką. Wywar ostudź, zmiksuj, podgrzej. Upraż pestki dyni, zetrzyj ser, na talerzu zalej zupą. Udekoruj odrobiną śmietany, plastrami boczku i pestkami dyni.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień