Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porowa zupa z boczkiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, pory w plastry. W garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę, dodaj pora, smaż 5 minut. Do warzyw wlej 1,5 l wody i wino. Włóż pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 40 minut.
Usmaż plastry boczku posypane papryką. Wywar ostudź, zmiksuj, podgrzej. Upraż pestki dyni, zetrzyj ser, na talerzu zalej zupą. Udekoruj odrobiną śmietany, plastrami boczku i pestkami dyni.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień