Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porowa zupa z boczkiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8598
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8598
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 588
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, pory w plastry. W garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę, dodaj pora, smaż 5 minut. Do warzyw wlej 1,5 l wody i wino. Włóż pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 40 minut.
Usmaż plastry boczku posypane papryką. Wywar ostudź, zmiksuj, podgrzej. Upraż pestki dyni, zetrzyj ser, na talerzu zalej zupą. Udekoruj odrobiną śmietany, plastrami boczku i pestkami dyni.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień