Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prosta zupa z brokułów i nerkowców"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 76
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 76
Składniki
Nerkowce zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę z dużą szczyptą soli. Wrzuć posiekane łodygi selera i marchewki pokrojone na talarki. Smaż około 5 minut.
Brokuł umyj, pokrój na mniejsze części. Dodaj je razem z posiekanymi ząbkami czosnku do marchewek i smaż kolejne kilka minut. Wlej bulion, zachowując 1 szklankę, dopraw solą i papryką. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.
Odsączone nerkowce zmiksuj z filiżanką bulionu. Zupę również zmiksuj, a następnie dodaj do niej krem z nerkowców. Dopraw do smaku.
• 35 minut • dla 4 osób • cena 19 złŹródło: Show