Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół

Rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 421

Pyszny , klarowny, idealny na przeziębienia rosół.

Składniki

  • 2 średnie korpusy z kurczaka
  • 3 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1 połowa selera
  • 1 por
  • Natka pietruszki
  • 5 ziaren pieprzu ziarnistego
  • 3 goździki
  • 3 listki bobkowe (laurowe)
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 duża cebula
  • łyżeczka soli
  • 2 rosołki wołowe (opcjonalnie)
3-4 os. > 60 min trudne tanie
Reklama
Reklama
Rosół

Przygotowanie

  1. Przepłucz 3 razy korpusy zimną wodą, wrzuć do garnka i zagotuj aż to powstania szumowin. W tym czasie obierz włoszczyznę. Po zebraniu szumowin wsyp przyprawy i dodaj włoszczyznę. Gotuj przez godzinę, w tym czasie dodaj opiekaną cebulkę i opcjonalnie rosołki. Po godzinie wyjmij korpusy. Potem gotuj 3 godziny. Na końcu posól. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń