Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest banalnie prosta w wykonaniu i smaczna . Ma oryginalny smak Wspaniała na zimowe obiadki i nie tylko. Świetna dla smakoszy chińskiej kuchni. Można z nią eksperymentować. Na przepis wykonania zupy imbirowej natknęłam się kiedyś na portalu z dietami, trochę go zmodyfikowałam i wyszła pyszna chińszczyzna
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Składniki
W garnku nastawiamy wodę ,dodajemy kostki rosołowe i zostawiamy do rozpuszczenia. Marchewkę i imbir kroimy w cienkie słupki. Marchew możemy też pokroić w cienkie krążki
Mięso kroimy w cienkie wstążki ,marynujemy w 1 łyżce sosu sojowego posypujemy pieprzem i odstawiamy na 20-30 min. w tym czasie przygotowujemy wywar.
dodajemy zamarynowane mięsko. najlepiej po jednej wstążce.Gotujemy jeszcze 20 min. długość gotowania zależy od grubości kawałków mięska
Można dodać ,łyżeczkę cukru aby wydobyć cały smak. Po nalaniu do miseczek koniecznie posypać posiekanym szczypiorkiem.
Zupka jest naprawdę apetyczna a zapach jaki roznosi się po całym mieszkaniu nie do opisania smacznego