Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybna zupa z ziemniakami"
Ryby umyj, wyfiletuj i pokrój w kostkę. Pozostałości z filetowania zalej 1,5 l wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pół łyżeczki soli. Gotuj ok. 45 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj oczyszczoną pietruszkę i marchewkę. Pokrój w grubsze plasterki obrane ziemniaki.
W osobnym garnku rozgrzej 4 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę, duś 5 min, zalej ugotowanym i przecedzonym wywarem.
Dodaj ziemniaki, gotuj ok. 15 min. Wrzuć filety i posiekane pomidory, gotuj jeszcze 10 min. Na koniec zupę dopraw koncentratem, solą, chili oraz pieprzem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 220 kcal, cena 1,80 zł.
Jeśli obawiasz się, że mimo odcedzenia wywar przygotowany na pozostałościach po filetowaniu (łbach, ogonach, czy kręgosłupach) będzie miał ości, wyłóż sito podwójnie złożoną gazą. Możesz też od razu zawinąć fragmenty ryb (lub całe tuszki) w gazę i tak gotować bulion.
. Zupę możesz także ugotować bez pomidorów i zaprawić śmietaną.Źródło: Świat kobiety
Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było s...
Odsłon: 10092
Tak przygotowana zupa rybna co roku pojawia się na moim wigilijnym stole. Jes...
Odsłon: 633
Upragniona wiosna za oknami już coraz bliżej dlatego tez warto, aby i zagości...
Odsłon: 5980
Pieczywo czosnkowe z serem. Idealna przekąska na imprezę. To chyba jedna z mo...
Odsłon: 508
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2282
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 430
Upragniona wiosna za oknami już coraz bliżej dlatego tez warto, aby i zagości...
Odsłon: 5980
Pieczywo czosnkowe z serem. Idealna przekąska na imprezę. To chyba jedna z mo...
Odsłon: 508
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2282
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 430
Składniki
Ryby umyj, wyfiletuj i pokrój w kostkę. Pozostałości z filetowania zalej 1,5 l wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pół łyżeczki soli. Gotuj ok. 45 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj oczyszczoną pietruszkę i marchewkę. Pokrój w grubsze plasterki obrane ziemniaki.
W osobnym garnku rozgrzej 4 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę, duś 5 min, zalej ugotowanym i przecedzonym wywarem.
Dodaj ziemniaki, gotuj ok. 15 min. Wrzuć filety i posiekane pomidory, gotuj jeszcze 10 min. Na koniec zupę dopraw koncentratem, solą, chili oraz pieprzem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 220 kcal, cena 1,80 zł.
Jeśli obawiasz się, że mimo odcedzenia wywar przygotowany na pozostałościach po filetowaniu (łbach, ogonach, czy kręgosłupach) będzie miał ości, wyłóż sito podwójnie złożoną gazą. Możesz też od razu zawinąć fragmenty ryb (lub całe tuszki) w gazę i tak gotować bulion.
. Zupę możesz także ugotować bez pomidorów i zaprawić śmietaną.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 369
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 288