Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem z selera.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9520
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9520
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki i selera oraz pokrojony na plasterki seler naciowy. Podsmażaj około 3 minut.
Zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj do zmięknięcia warzyw (około 25 minut). Następnie zmiksuj wszystko na krem i dopraw do smaku. Podawaj z garścią groszku ptysiowego, razową grzanką lub prażonym słonecznikiem. Bezpośrednio przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! :-)