Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem z selera.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4005
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4005
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki i selera oraz pokrojony na plasterki seler naciowy. Podsmażaj około 3 minut.
Zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj do zmięknięcia warzyw (około 25 minut). Następnie zmiksuj wszystko na krem i dopraw do smaku. Podawaj z garścią groszku ptysiowego, razową grzanką lub prażonym słonecznikiem. Bezpośrednio przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! :-)