Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem z selera.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8467
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8467
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Składniki
Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki i selera oraz pokrojony na plasterki seler naciowy. Podsmażaj około 3 minut.
Zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj do zmięknięcia warzyw (około 25 minut). Następnie zmiksuj wszystko na krem i dopraw do smaku. Podawaj z garścią groszku ptysiowego, razową grzanką lub prażonym słonecznikiem. Bezpośrednio przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! :-)