Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodka zupa jabłeczna"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Jabłka umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój na małe kawałki. Wrzuć do garnka i zalej 1,5 l wody. Dodaj cynamon, goździki oraz cukier waniliowy.
Gotuj zupę na średnim ogniu pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie jabłka powinny się rozpadać. Zdejmij zupę z ognia. Dopraw do smaku cukrem i zmiksuj na gładki krem.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 1/4 szklanki zimnej wody. Połącz z kremem jabłkowym. Ponownie ustaw na kuchence, zagotuj. W razie potrzeby raz jeszcze dopraw do smaku cukrem. Rozlej do talerzy lub miseczek. Podawaj z ubitą na sztywno kremówką. Zupa jest dobra także na zimno.
Czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety