Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-pikantna zupa marchewkowa"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1021
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38746
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1021
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38746
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej pokrojone marchewki, ziemniak, szalotki i czosnek (2-3 minuty). Dodaj ostrą paprykę i curry, zamieszaj. Zalej warzywa bulionem i gotuj 20 minut.
Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj na krem. Dodaj śmietanę i ponownie zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj sok z pomarańczy. Przypraw do smaku.
Krewetki podsmaż na maśle (2-3 minuty) i włóż do pudełka. Rozdziel po 2 krewetki do każdej porcji dopiero na pikniku. Posyp zupę zmielonym pieprzem i zieleniną.Źródło: Olivia