Do góry

Zupy Przepis na:

srodziemnomorska zupa rybna

srodziemnomorska zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 452

Dodano:

Odsłon: 33695

sycaca zupa idealna jako danie glowne

Składniki

  • bulion, 1.5L
  • marchewka, 1
  • seler naciowy, 4lodygi
  • ziemniak, 1duzy
  • cebula, 1duza
  • Pomidory krojone, 1puszka
  • czosnek, 5zabkow
  • boczek wedzony, 100g
  • filet z bialej ryby, 500g
  • malze, 15sztuk
  • krewetki, 10sztuk
  • biale wytrawne wino, szklanka
  • tymianek(swiezy badz suszony), 1lyzka
  • koncentrat pomidorowy, 2lyzki
  • maka do zasmazki
  • oliwa z oliwek
  • sos ostrygowy, 1lyzka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
srodziemnomorska zupa rybna

Przygotowanie

  1. Gotujemy bulion drobiwy.Warzywa-seler ,marchewke,ziemniaki,cebule kroimy w mala kostke.Po zagotowaniu bulionu dodajemy pokrojony drobno czosnek,boczek(pokrojony w kostke) tymianek oraz szklanke wina.Gotujemy przez okolo 10 min.W miedzy w drugim garnku robimy zasmazke na oliwie i dodajemy koncentrat pomidorowy.Zalewamy zasmazke wywarem.Nastepnie dokladamy warzywa pokrojone w kostke.Gotujemy przez 15minut.Pod koniec dodajemy pomidory ,rybe pokrojona dowolnie (bez skorki) malze i krewetki oraz sos ostrygowy.Doprawiamy sola i pieprzemsmacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 lipca 2014 Zupa bardzo fajna,ale dla mnie właśnie bez boczku ( nie lubię wędzonki).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 10 lutego 2010 NO TAK ZNAWCA KUCHNI I PISZE ZE TU POLSKA... TO ZNACZY ZE TYLKO POLSKIE POTRAWY MOZNA KOMPONOWAC.SZKODA PISAC BRAK OGLADY PEWNIE NAWET NIE WIE GDZIE KATALONIA JEST POLOZONA ...

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 10 lutego 2010 fajny przepis i zupa pewnie jest smaczna! a krytyką znawca kuchni nie przejmowałabym się wcale, bo sam nie ma swoich przepisów a zabiera się za krytykę innych.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

znawca_kuchni 09 lutego 2010 Taka zupe moze dobra Katalonia ale Tu POLSKA i boczek mniam ale bez malze i krewetki!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 30 stycznia 2010 TAKA ZUPE PODAJA W KATALONII SKORO JESTES ZNAWCA KUCHNI TO POWINIENES WIEDZIEC

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

znawca_kuchni 29 stycznia 2010 połączenie boczku z krewetkami i małżami - z jakiego kraju ten przepis chyba z nibylandii co?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 stycznia 2010 Zdjęcia nie mogło zabraknąć ;) chapsnęłabym tę piękną krewetkę ze środka :D

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń